Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ

 Προς: Διοικητή Πα.Γ.Ν.Η.
                              Δήμο Ηρακλείου
                                  
                        Κοιν:    Εισαγγελία Ηρακλείου
ΜΜΕ

                         

ΘΕΜΑ: «Αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων σκύλων στο ΠΑΓΝΗ»

Παρά τις κατά καιρούς γραπτές και προφορικές επισημάνσεις μας, προς τις διοικήσεις και τις υπηρεσίες του νοσοκομείου, το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά. Το τελευταίο διάστημα, περισσότεροι εργαζόμενοι και ασθενείς πέφτουν θύματα επίθεσης των αδέσποτων ζώων, που ελεύθερα περιφέρονται στους περιβάλλοντες χώρους του νοσοκομείου. 

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, σε εργοδότες και μισθωτούς ασφαλισμένους, των ενταχθέντων στο e-Ε.Φ.Κ.Α. τ. Φορέων

 Προς :
                      Διοικητή Πα.Γ.Ν.Η.
            Αν. Διοικητή Πα.Γ.Ν.Η.
                             Διοικητικό Συμβούλιο Πα.Γ.Ν.Η.
                                  Δ/ντρια Διοικητικής Υπηρεσίας
                                         Υπ/ντρια Οικονομικού
                        Τμήμα Οικονομικού 

ΘΕΜΑ: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, σε εργοδότες και μισθωτούς ασφαλισμένους, των ενταχθέντων στο e-Ε.Φ.Κ.Α. τ. Φορέων

Κύριοι, 

Εκδόθηκε εγκύκλιος από τον ΕΦΚΑ με  θέμα: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, σε εργοδότες και μισθωτούς ασφαλισμένους, των ενταχθέντων στο e-Ε.Φ.Κ.Α. τ. Φορέων. Σε περίπτωση που έχουν πραγματοποιηθεί επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές που παρακρατήθηκαν εκ παραδρομής αιτούμαστε την επιστροφή τους στους εργαζόμενους.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 5ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10ΠΜ – 3ΜΜ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
5ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10ΠΜ – 3ΜΜ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 10ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Το Σωματείο Εργαζόμενων  ΠαΓΝΗ παίρνει θέση δίπλα στους συναδέλφους μας από τους άλλους κλάδους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Δυναμώνουμε το απεργιακό μέτωπο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που κρατάει καθηλωμένους τους μισθούς μας, που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε κερδοσκοπικά ιδρύματα που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο, που επιβάλλει στους ασθενείς νέα χαράτσια για φάρμακα και εξετάσεις για να ελαφρύνει τους "αναξιοπαθούντες" επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας και να μειώσει τα ποσά που επιστρέφουν μέσω clawback στον ΕΟΠΥΥ. Τουλάχιστον 5,5 εκατομμύρια ευρώ για απεικονιστικές εξετάσεις θα πληρώσουν απευθείας στους ομίλους της Υγείας οι ασθενείς από την τσέπη τους. 

Πριν στεγνώσει το μελάνι των επιχειρημάτων της κυβέρνησης  καταρρίπτεται το άθλιο επιχείρημα της ότι το αίσχος των "απογευματινών" επί πληρωμή χειρουργείων υπηρετεί τη μείωση της αναμονής για τους 100.000 ασθενείς που περιμένουν στις λίστες της ντροπής. Επιβεβαιώνεται ότι τα "απογευματινά" επί πληρωμή χειρουργεία δεν είναι επιλογή. Είναι εκβιασμός!

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Κοινοποίηση εγγράφου στον Υπουργό Υγείας του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ που αναφέρεται στην Παιδοψυχιατρική κλινική η οποία βάζει λουκέτο αφού έμεινε με έναν γιατρό παιδοψυχίατρο.

 ΑΘΗΝΑ 5/4/2024
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1973


ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

κο ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ


ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Πα.Γ.Ν.Η.

Κύριε Υπουργέ,

Για άλλη μια φορά η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου βάζει λουκέτο για ημέρες αφού έμεινε με έναν γιατρό παιδοψυχίατρο ο οποίος είναι αδύνατον να καλύψει όλο τον μήνα.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

Η πραγματοποίηση απογευματινών- επί πληρωμή- χειρουργείων, μέσα στο χώρο ενός δημόσιου, πανεπιστημιακού νοσοκομείου επειγόντων χειρουργείων που χρήζουν άμεσης επέμβασης αποτελεί πρόκληση

Εκείνο που είναι ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι, εκτελώντας εντολές της κυβέρνησης και της διοίκησης και βάζοντας το ατομικό τους συμφέρον, πάνω από τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων, του υγειονομικού προσωπικού, των γιατρών και της ιδρυτικής πράξης του ΕΣΥ και του δημόσιου συστήματος υγείας, οι «συνάδελφοι» αυτοί (αν επιβεβαιωθεί) δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

ΞΑΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ

Για ακόμη μια φορά, η μοναδική Παιδοψυχιατρική κλινική της Κρήτης βάζει λουκέτο. Σήμερα 4/4, χωρίς καμία εφημερία παιδοψυχιάτρου, αφού ο μόνος εξειδικευμένος γιατρός της αδυνατεί να εφημερεύει 30 μέρες κάθε μήνα. 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1ΜΜ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ

Η ΥΓΕΙΑ δεν είναι ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ – Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Συγκέντρωση 13:00 στην είσοδο του ΠΑΓΝΗ

Με αφορμή την 7η Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία, το σωματείο μας ενώνει τη φωνή του με τα υπόλοιπα σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας. Επικεντρωνόμαστε στο κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής και τη συρρίκνωση των νοσοκομείων, αναδεικνύοντας τις ανησυχητικές πτυχές που επιφέρουν οι πολιτικές της κυβέρνησης στην Υγεία.

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στα απογευματινά χειρουργεία, επειδή:
Δεν δεχόμαστε να εκθέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών είτε λόγω καθυστέρησης στη χειρουργική αντιμετώπιση (όσων δεν έχουν να πληρώσουν) είτε λόγω παράτασης του εργάσιμου χρόνου (πάνω από 12 συνεχόμενες ώρες) αναισθησιολόγων ή νοσηλευτών εντός χειρουργείου
Δεν αντέχουμε να εργαζόμαστε ακόμη περισσότερο, επιβαρύνοντας την υγεία μας. Ήδη πολλοί είμαστε εξουθενωμένοι από τις διπλοβάρδιες, την υπερεφημέρευση, την περικοπή ρεπό και αδειών.  
Αδυνατούμε να αναλάβουμε την περίθαλψη επιπλέον ασθενών, αφού δεν επαρκούμε ούτε για την κάλυψη της πρωινής τακτικής λειτουργίας και των εφημεριών.
Αρνούμαστε να διαχωρίζουμε τους ασθενείς με βάση το αν έχουν πληρώσει. Δεν θα μεταχειριζόμαστε προνομιακά ασθενείς που χειρουργούνται το απόγευμα, μεριμνώντας για χωριστούς θαλάμους νοσηλείας, ενώ όσοι δεν έχουν πληρώσει θα στοιβάζονται σε εξάκλινους θαλάμους (ή σε ράντζα) ή θα λαμβάνουν πρόωρα εξιτήριο.
Αρνούμαστε να ενισχύσουμε το εισόδημά μας εις βάρος των ασθενών, οι οποίοι πιέζονται, όπως και οι υγειονομικοί, από τους καθηλωμένους μισθούς και την ακρίβεια, ενώ ήδη πληρώνουμε πολλά σε ασφαλιστικές εισφορές και ιδιωτικές δαπάνες υγείας. 

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *